Sidor

söndag 26 juni 2011

Blomstergrind


Jag provade att måla akvarell med distressers häromdagen. Det jag ville åstadkomma var känslan av en vildvuxen trädgård. Jag målade på akvarellpapper och färgerna jag använde var pine needles, shabby shutters, scattered straw och broken china. När det torkat stämplade jag halva stämpeln Dandelion frame och ovanpå det grinden Metal flourish (båda från Hero arts), och sedan embossade jag det med ett fine detail-pulver. Tyvärr syns embossingen lite dåligt på bilden, men det blir verkligen en fin lite glansig finish på kortet.
Därefter fäste jag ett par olika rosor och blad på var sida av grinden, jag ville få fram känslan av att trädgården vuxit sig så vild att den vill ta sig ut! Blombladen fick pyttelite stickles stardust på sig också (kunde ju inte låta bli, glittertokig som man är ;-) ). En stor fjäril fladdrar ovanför staketet (från Cherry Lynn mini-die) och en pyttefjäril flyger borta vid horisonten.

Denna teknik måste jag använda mig av fler gånger, så kul att kombinera akvarell (som jag målat mycket förr) och stämpling!

Kortet är med i junis temautmaning embossing på Svensk Scrapbooking.

Nya kort

Jag tycker dessa nya stämplar från Magnolias sommarkit är så fina, roligt med ett litet annorlunda motiv. Jag färglade stämplarna med Copics i färgerna turkos-rosa-grönt och deltog därmed även i färgutmaningen på Svensk Scrapbookings midsommarcrop som avslutas idag. Det har varit jättekul att delta och även se vad mycket fint som alla andra har skapat!

Astronaut-Tilda har fått glossy accents på sin rymdhjälm, liksom fönstret på raketen. Flames i olika färger av stickles. Embossade texten och satte fast lite paljettstjärnor. Pappren är från Bo Bunny och Webster's pages.

Att alltid vara en smula barn...


Detta kort fick jag göra rätt så snabbt eftersom det var en del av kvällsutmaningen som pågick 18-23.59 i onsdags 22/6. Jag tänkte inte delta först, men fick ett infall och satte igång ändå runt halvtio-tiden :-) Klockan 23.50 ca skickade jag upp mitt bidrag! 
Utmaningen gick ut på att man skulle inspireras av denna annons:



Jag inspirerades av bilden på barnet och ordet lek, men även av flaggorna och dansen, där av flaggspelet och fjärilarna som dansar i vinden! Kransens runda form gav mig idén att beskära stämpelmotivet på detta sätt. Citatet "Att alltid vara en smula barn, det är att vara verkligt vuxen" är en gammal favorit som jag tycker är så tänkvärd!

Stämpeln är från Rachelle Anne Miller och färglagd med Copics såklart. Pappren är från Cosmo Crickets minipapperserie Togetherness. Jag satte fast utstansade fjärilar från både Nellie Snellen och Martha Stewart för att få en 3d-effekt. Den stora fjärilen kom till när jag lekte med lite mist och distresser för ett tag sen. Cirkeln med stämpeln är upphöjd en bit från resten av kortet men det syns dåligt på denna bild tyvärr. 

tisdag 21 juni 2011

Glad midsommar!

Denna midsommarstång gjorde jag till utmaningen att "altra eller tillverka en egen midsommarstång" i Svensk Scrapbookings midsommarcrop.

Det kändes som ett smått omöjligt projekt först, men med lite pepp från min kära sambo (tack Ville! :-) ) och efter lite klur på hur jag skulle få ihop själva stången så gick det bra. Själva stommen består av två gamla knapprör som ihopmonterats samt en bit rullad papp för toppen. Bottenplattan är också gjord av papp. Sedan fick jag användning för detta roliga gröna strukturpapper som jag köpt i en spillpåse från Arkivet nån gång. Blommorna som är virade runt stången är en stämpel från Hero arts set Four dolls som jag färglagt med Copic-pennor. Övriga "3d-blommor" är utstansade med   två olika sorters stansar från Tonic studios. Gräset nedtill är gjort med en Magnolia-die. Blåa och gula sidenband samt en bit Sverigeband fick också vara med på ett hörn. Avslutningsvis har jag fäst 2 (handgjorda) flaggor i toppen - en svensk och en estnisk. Detta eftersom vi är en tvåspråkig familj!

lördag 18 juni 2011

Välkommen till världen!

Vänner till oss fick nyligen tillökning och detta är mitt kort för att lyckönska dem.

Den är baserad på kortskissen i Svensk Scrapbookings midsommarcrop-utmaning.
Kul skiss att jobba efter!

Jag har gjort ett stafflikort, tycker de blir så fina. Jag har använt mig av dies från Nellie Snellen, en embossingfolder från Cuttlebug och taggen är utstansad med en Magnolia-die. Pappret med staketet är från Webster's pages och barnvagnen och "doilyn" längst ned är från ett chipboardset från Crate paper Emma's shoppe. Många söta bilder på den som jag planerar att använda fler gånger. Utstansade bokstäver från Sizzix Santa's workshop. Vita primablommor (distressade med worn lipstick) och diverse rosor, brads och band. Lite broderitråd och en fjärilscharm kom också med på ett hörn.Små fjärilar från mina gömmor utstansade med en tonic- och MS-stans.

måndag 6 juni 2011

Celebrate life!

Till detta somriga kort inspirerades jag av Bo Bunnys 6x6" block Ad lib Collection. Riktigt härliga färger och lekfulla mönster! Badande Tilda med badringen är en av mina Magnoliafavoriter och det var kul att få färglägga den i riktigt somriga kulörer. Jag använde copicpennorna och måste säga att detta sätt att måla känns verkligen beroendeframkallande. Jag har målat mycket när jag var yngre, men har haft ett lååångt uppehåll (förutom någon akvarell då och då), men nu känns det riktigt kul igen. Jag gillar speciellt penselspetsarna.

Här är då kortet som är min tolkning av juniskissen på Svensk Scrapbooking:
Den stora pionen är gjord efter denna utmärkta tutorial av Kim (Paperbabe). Den är baserad på 8 stycken blommor utstansade med Tim Holtz Tattered florals-die (den med de långa bladen). Slutligen sprejade jag den med lite mist för att få den lite skimrande. Den lilla blomman är den minsta sorten av Tattered florals-blommorna. Pyttefjärilen ovanför Tilda är klippt från en stansad bit papper med Martha Stewart Fjärilskantstans. Här är en närbild på stämpelmotivet:

Sommarhälsningar från ett varmt Göteborg!