Sidor

tisdag 27 november 2012

Ängel kastar snöbollar


Tycker så mycket om humorn i den här gamla Magnoliastämpeln, med ängeln som kastar snöbollar. Djupdyker just nu ordentligt bland stämplarna för att hitta fina motiv till årets julkort. Då blir det ofta att jag faller för såna här lite äldre motiv som jag köpt begagnade. För när den här stämpeln först kom ut då hade jag ingen koll på dessa stämplar. Jag har tillverkat egna julkort sedan någon gång i början på 2000-talet. Det var inkörsporten, som gjorde att jag långt senare fastnade för det här med kortmakeri och scrapbooking. ;-)
Det hade varit kul om man sparat nåt av sina äldsta alster så man kunde se hur man utvecklats, men det har jag såklart inte. För kort ger man ju bort som bekant!

De här kortet är skapat utifrån en skiss som Ziro gjort för Scrapidoo´s novemberutmaning. Där är jag också med och tävlar med detta kort.

 Här följer lite mer detaljbilder. Jag har målat med copics, men snöbollarna och pälsfluffet är skapat med hjälp av lite glossy accents och sedan lite Crushed Velvet Lily White Flock ovanpå, samt pyttelite Stickles här och där för att försöka åstadkomma lite gnistrande snö. Även stickles på vingar och hjärtan.
 God Jul är embossat med ett fiffigt pulver, Heat and Stick Powder fån Stampin' up! Det bli klistrigt när man värmer upp det och sedan är det bara att hälla på glitter, värma igen och sen sitter det som berget. Det underbara glittret jag använt heter Silver Halo mix glitter och kommer från Stampendous.
Kul att ni tittade förbi!
/Beatrice.

söndag 18 november 2012

Bröllopsserie

För ett tag sedan fick jag en beställning på en serie kort som skulle vara del av en bröllopspresent. Det skulle ges bort 3 vinflaskor, att avnjutas på första, femte och tionde bröllopsdagen. De ville ha etiketter som kunde hängas på flaskorna och som skulle innehålla någon form av symbolik till dessa bröllopsdagar.

1-årig bröllopsdag kallas för bomullsbröllop och mina associationer gick till mjuka moln på en blå himmel. Tagen/etikettens bakgrund har jag skapat själv med hjälp av glimmer mist. Små moln från Quickutz och så bomullstussar. Blomrankan från Magnolia samt rosorna finns med som ett genomgående tema på alla 3 etiketterna. Siffrorna är målade med hjälp av distressdynor, Inka Gold och Crackle Accents.
 5-årig bröllopsdag brukar symboliseras av trä. Jag använde mig av ett papper med träplankor från Maja Design.

Slutligen 10-årig bröllopsdag som associeras med metallen tenn. Jag använde mig av metalltejpsteknik för att få fram en liknande känsla.

Med i beställningen fanns också ett bröllopskort och så här blev det:
Använde mig av samma bakgrundspapper som på en av vinetiketterna och den fina stämpeln med bröllopsparet är målad med copicpennor. Gjorde en egen banderoll av ett lite glittrande papper och stämplade namnen på. Blombladen är handgjorda med hjälp av dies och stansar.

Beställarna ville ha med en egen text som jag stämplade inne i kortet med bokstavsstämplar från Hero arts. Runt pappret har jag stämplat med kantstämplar från Stempelglede passar perfekt till sådana här kort tycker jag. Doilyn är en die från Marianne design.
På baksidan knöt jag an till framsidan (fågelparet-charmen). Pappren jag använt är från Tilda-serien (Panduro). Tycker de passar bra till kärlekskort.

Nu hoppas jag bara bröllopsparet blev glada för sina kort :-)

Kul att ni tittade förbi!
/ Beatrice.


lördag 17 november 2012

100 % bara till dig

En kär vän, som jag känt sedan högstadiet, fyller år nu i november och självklart skulle jag skicka ett kort till henne. Motivet är väldigt passande eftersom vi numera får umgås via telefon för det mesta. Inte så lätt att bara cykla förbi (som vi gjorde som tonåringar) eftersom vi bor nästan 50 mil ifrån varandra idag.

Jag använde mig av flera av Rox Stamps härliga biljetttämplar till detta kort, och tog samtidigt chansen att vara med i deras tävling 100 som pågår just nu. Man skulle inspireras av talet 100 på något sätt. Förutom biljettstämplarna har jag också dekorerat framsidan med röda halvpärlor från Rox. Papprena är från My Mind´s Eye block Six by Six: A Happy heart. Detta block passar mig perfekt som har en förkärlek för pailsey-mönster. The Greeting Farms Cheeky Chat är målad med Copics och en Sakura gelly roll penna. Tyvärr syns glitterblänket dåligt här :-(

På baksidan syns min personliga stämpel som Anna-Lena på Rox har fixat så fint till mig. Tycker mycket om den :-)


Edit: Jag vann tävlingen med denna motivering:
"Vi tycker om det läckert formade kortet i sköna färger och med snyggt färglagt motiv. Att det sedan finns flera stämplar från ROX och att 100 givetvis också finns med... ja, då uppfyller det alla kriterier för vinst i den här lilla tävlingen!"
Tack! Så glad :-)

Kul att ni tittade förbi! / Beatrice



söndag 4 november 2012

Fars dag närmar sig...


.. och då måste man ju tillverka lite kort! Med risk för att berörd part tittar här så avslöjar jag ännu inte mottagarens namn... ;-)
Detta kort till "far" är inspirerat av denna skiva som finns i både mitt och mottagarens hem. Båda är fan av gruppen! Jag inspireardes av denna roliga tävling hos Allt om Scrap - Inspireras av något i ditt hem. I mitt fall alltså detta skivomslag (och ni som sett den speciella filmen förstår nog referensen till den psykadeliska bilen också).

Edit: Jag vann tävlingen! Yippie! :-)


Kul att ni tittade förbi!
/ Beatrice.