Sidor

måndag 5 december 2011

Julkort i lila toner


Jag gillar som bekant utmaningar och det är extra kul om man får lite extra att bita i, därför var det himla kul att göra detta kort till Scrapgalens adventsutmaning del 3. Man skulle följa denna skiss och dessutom använda andra färger än de traditionella julfärgerna. Röd, grön, brun och guld är bannlysta!

De som känner mig vet att jag är svag för lila, så jag bestämde mig för att mitt kort skulle gå i lila toner.
Jag gjorde bakgrundspappret själv med två olika små julkulor från Magnolia, färglagda med Copic ciao. Motivet är också en Magnolia "Kuliga Julia" från 2005 tror jag. Också en stämpel jag fyndat begagnat. Kul att se hur dessa stämplar utvecklats egentligen, jag gillar både de nya och gamla. men tycker dessa riktigt gamla har en humor över sig som de nya nog saknar. Nåja, en parentes igen! :-)

Julkulan är glansig av glossy accents och vingarna på Julia är dekorerade med stickles milled lavender. Samma sak på de små julkulornas prickar. Snöflingebandet är från Stoff och Stil. Synörd som jag är, och dessutom lilatokig, så hade jag en glansig sytråd i lila färg som passade till pappret.
De lila flaggorna är av ett glansigt lila papper, syns förhoppningsvis bättre på denna "blixtbild" nedan.

Kul att ni tittade förbi!
/Beatrice.

8 kommentarer:

 1. Vad snyggt kort!! Läckert med lila! Och en väldig söt stämpel! Kul att du är med och tävlar hos oss! /DT Ulrika

  SvaraRadera
 2. Superfint! Jag älskar sömmar på kort!

  SvaraRadera
 3. ÅH så snyggt, gillar verkligen lila!!

  SvaraRadera
 4. Tack för era fina kommentarer! :-)

  SvaraRadera
 5. Ett himla roligt kort! Jag har fortfarande inte fattat vad stämpelmotivet föreställer men det gör inget. Det är roligt att utmana sig själv med ett julkort i otraditionell färg.

  SvaraRadera