Sidor

tisdag 16 juli 2013

Doppresent till en liten kusin/ Inzpira fantazi del 2

Efter lång bloggtorka är jag tillbaka. Men det har inte varit torka på pysselfronten, så jag ska försöka visa upp lite som jag gjort medan bloggen varit tyst... 
Vi var bjudna på dop av min lilla systerson och barnens kusin i juni. Jag ville göra något speciellt och istället för ett hemgjort kort fick det bli en liten ask, som det finns möjlighet att bevara minnessaker i. Jag hade en perfekt ask för ändamålet. En hjärtformad chokladask i plast som jag bestämde mig för att altra.
Runt om asken fäste jag en bred bomullspets som jag färgade in i en ljusblå färg med hjälp av glimmer mist färg patina. Samma kulör använde jag på i stort sett alla detaljerna på asken förutom bebisen.

Bebisen är gjord av papperslera i en silikonform. 

På asken fäste jag diverse knappar som jag gjort själv i bland annat Martha Stewart's silikonformar, men med vanlig papperslera. ( Jag har även gjort knappar i leran som Ek Success marknadsför men eftersom den är så mycket lättare och skör så passade den inte lika bra på detta projekt.) Jag har målat på knapparna med Twinkling h2o's som ger ett härligt skimmer. 
Löven av canvas undertill är från Prima och ett mönster framträder när man sprayar dem med t ex glimmer mist. Det blir jättefint, men syns inte jättebra på mina foton tyvärr.

Blomman på denna bild är också gjord i papperslera men i hemmagjord form efter en förlaga. Det är verkligen kul att göra egna silikonformar och de kan användas till så mycket, inte bara lera. 
Körsbärsblomman liksom övriga pappersblommor på asken är doppad i  vit akrylfärg och när den torkat har jag sprayat den med glimmer mist. På jordgubben, fjärilen och nyckeln av metall har jag målat med vintage patina färg i kulören marine.

Asken var även med i Inzpira's stora tävling fantazi som genomfördes i maj-juni. Det var verkligen massor av fina bidrag med i tävlingen och jag blev jätteglad för det bonusomnämnade jag fick, där priset var en valfri kurs från dem.

Ha en skön sommardag och tack för att ni tittade förbi!
Beatrice.

2 kommentarer:

 1. tack för titten.
  mycket fint du skapat.
  asken är underbar och att du fått bebisen i pappersleran gör att man plötsligt vill se sig om efter alla gipsformer som finns :D

  ha en bra dag.
  /helen
  Scrapfabriken

  SvaraRadera
 2. SUPER fiiiiiiiiiiiiin! Älskar bäbisen! :)

  SvaraRadera