Sidor

fredag 2 september 2011

Metal tape art-tag till min pappa


Min pappa fyller snart år och jag bestämde mig för att göra ett lite annorlunda kort till honom i år, nämligen en tag i metal tape art-tekniken som jag prövat lite på sistone.  Verkligen en kul teknik som jag rekommenderar fler att pröva!
Så här gjorde jag: Jag började med att fästa utstansade bokstäver, paljetter och bitar av punchinella lite här och där på tagen. Sedan klädde jag in den med stora bitar av metalltejpen. Ovanpå detta tejpade jag ytterligare ett lager med småbitar. Sedan använde jag olika embossingverktyg för att få en känsla av lagad metall. Pricken över i blev att smeta kopparakrylfärg över alltihop och sedan torka bort för att få den rätta slitna känslan.
Därefter fäste jag olika dekorationer på tagen. Allt gick i musikens tecken eftersom min pappa älskar musik och spelar mycket själv. En biljett målad med kopparfärgen och täckt med papper som jag stämplat och embossat en text på, en metallcharm i form av en gitarr, noter embossade på overheadfilm, en skruvbrad, en handgjord ros och lite blad som också fick stänk av kopparakrylfärgen. Slutligen fick jag användning för min smash-datumstämpel som jag köpte i somras. Övriga stämplar är från clear stamp-setet Glee av Technique Tuesday.
Nu är kortet levererat och min pappa uppskattade det precis som jag hoppats! :-) Grattis pappa!

Kortet är med i svensk scrapbookings alter-utmaning för augusti månad, som hade temat "tags" såklart.

3 kommentarer:

 1. Jättehäftig tag!! :)
  Gillar att du använt kopparfärg!

  Ha det toppen!

  SvaraRadera
 2. Tack! Kul att du gillade den. Koppar är så snyggt tycker jag!

  SvaraRadera
 3. Snygg och cool tag!

  Hittade även mycket annat som var fint i din blogg när jag tittade runt lite.

  SvaraRadera