Sidor

torsdag 24 maj 2012

Namngivningskrans till vår dotter


I helgen hade vi namngivningsfest för vår yngsta dotter som nu hunnit bli 7 månader. Tänk vad fort tiden går, kan knappt förstå det själv ibland. Vid vår äldsta dotters fest så hade vi en vattenspegel på bordet - en stor skål fylld med vatten och där i blommor och ljus som flöt omkring tillsammans. Nu är vår äldsta dotter 3½ år snart och gillar mycket det där med att plaska med vatten, så denna idé kändes inte som ett bra alternativ denna gång... ;-)

Då fick mamma vara lite kreativ och komma på något annat, och det blev en blomsterkrans av pappersblommor. Den låg på ett fat på bordet under festen, men den kan ockå hänga på väggen i hennes rum som ett minne (när hon blir stor nog att få ett rum). Kransen är också med i Scraplagrets utmaning denna månad: inspireras av naturen och våren med massor av grönska. :-)

 Jag fick åter chansen att använda en av de underbara stämplarna från Graphic 45 senaste serie med babytema. Så fina stämplar! Det roliga var också att stämpelns datum var 11 augusti, och vår dotter föddes den 11 oktober, så jag bestämde mig för at maska bort aug och skev dit okt istället.
Alla blommorna, bladen och banderollen är fästa med smältlim, såklart! :-)
Bladen är gjorda med en Nellie Snellen stans som också embossar och därefter färgade jag in kanterna med distress ink. Alfabetet är Quickutz Harvest.
Stommen på kransen är av frigolit, men sedan har jag klätt in den med tyg som blivit över efter en sjal jag gjorde för ett par år sedan till ett bröllop. Ett riktigt skirt och vackert tyg är det. Ovanpå det organzaband som lindats kring kransen. Jag fäste lite pärlspray också som en effekt under blomlagren.
En söt charm med en födelseplakett fick komma med på ett hörn.

Kul att ni tittade förbi!
/Beatrice.

6 kommentarer:

 1. MEN SÅÅ UNDERBART VACKERT :)

  KRAM MAJSAN

  SvaraRadera
 2. Sååå vacker Bea! Å vad roligt med en dekoration som finns kvar!
  Du skulle sälja sådana!
  Hörs snart, kram Karin

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar idé! Och fint blev det också! :-)

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket allihopa! :-)

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Vilken underbar krans du gjort!! Så fin den måste varit på bordet =)
  Fint namn ni valt till dottern!
  Kram Iffa

  SvaraRadera