Sidor

söndag 18 november 2012

Bröllopsserie

För ett tag sedan fick jag en beställning på en serie kort som skulle vara del av en bröllopspresent. Det skulle ges bort 3 vinflaskor, att avnjutas på första, femte och tionde bröllopsdagen. De ville ha etiketter som kunde hängas på flaskorna och som skulle innehålla någon form av symbolik till dessa bröllopsdagar.

1-årig bröllopsdag kallas för bomullsbröllop och mina associationer gick till mjuka moln på en blå himmel. Tagen/etikettens bakgrund har jag skapat själv med hjälp av glimmer mist. Små moln från Quickutz och så bomullstussar. Blomrankan från Magnolia samt rosorna finns med som ett genomgående tema på alla 3 etiketterna. Siffrorna är målade med hjälp av distressdynor, Inka Gold och Crackle Accents.
 5-årig bröllopsdag brukar symboliseras av trä. Jag använde mig av ett papper med träplankor från Maja Design.

Slutligen 10-årig bröllopsdag som associeras med metallen tenn. Jag använde mig av metalltejpsteknik för att få fram en liknande känsla.

Med i beställningen fanns också ett bröllopskort och så här blev det:
Använde mig av samma bakgrundspapper som på en av vinetiketterna och den fina stämpeln med bröllopsparet är målad med copicpennor. Gjorde en egen banderoll av ett lite glittrande papper och stämplade namnen på. Blombladen är handgjorda med hjälp av dies och stansar.

Beställarna ville ha med en egen text som jag stämplade inne i kortet med bokstavsstämplar från Hero arts. Runt pappret har jag stämplat med kantstämplar från Stempelglede passar perfekt till sådana här kort tycker jag. Doilyn är en die från Marianne design.
På baksidan knöt jag an till framsidan (fågelparet-charmen). Pappren jag använt är från Tilda-serien (Panduro). Tycker de passar bra till kärlekskort.

Nu hoppas jag bara bröllopsparet blev glada för sina kort :-)

Kul att ni tittade förbi!
/ Beatrice.


5 kommentarer:

 1. Så kul med flaskorna, som ska sparas och fint med temat på tagsen!

  Ett härligt arbete du har gjort!

  SvaraRadera
 2. Så himla bra de blev! Snyggt hur de är olika men hänger ihop ändå tagsen. Och vilket jobb du lagt ner på kortet *gillar*

  SvaraRadera
 3. Jätterolig idé! Fina blev de också!

  SvaraRadera
 4. Tack! Kul att ni gillade det! :-)

  SvaraRadera