Sidor

fredag 12 april 2013

Alla mina bidrag i årets Påskparad

Påskparaden på Svensk Scrapbooking var slut i söndagskväll, men det är först nu när arbetsveckan är slut som jag har tid att publicera alstren här i bloggen. Det var en superkul crop som vanligt! :-)

1. Lagerrensning - LO. 
Här ska du skapa en LO i ett lager. Dekorera pynta, kladda och skriv... Men bygg inte på höjden. Du får ha ett papper som grund men sedan får ingenting ligga på något annat.

Till min LO om mina döttrar använde jag mig av en mask som jag först sprayat mist genom och sedan tryck mot pappret för att få en negativeffekt. Jag skrev titeln för hand och använde också en plastmall. Stämplade sedan tvåor lite här och var.

I denna utmaning röstades det fram två vinnare och en av dem var min vän och ambassadörskollega hos Sirap i Paris, Niina. Stort grattis! :-) Kika in i hennes blogg för att se det läckra bidraget hon gjorde! Själv lyckades jag vinna utlottningspriset i denna kategori. Kul det med. :-)


2. Äggigt värre - Kort
Skapa ett äggformat kort. Tema form och färg väljer du fritt men kortet ska ha formen av ett ägg... Inte ett stekt ägg, utan ett ägg i skal.
Bild
Använde mig här av bl a en söt påskstämpel från Stampin' Up! som jag färglagt med Copic pennor.

 3. Altra Ägg - Alter. 
Inspireras fritt av tema, färg och form när du altrar ditt ägg. Godisägg, påskägg eller riktiga ägg... Det väljer du själv!
Jag altrade ett vanligt påskägg med hjälp av olika band och bilder av Beatrix Potter. Allt för att passa en mycket liten flicka.

4. Färg, massor av färg - Mixed Media 
Vi gillar färg och gärna massor utav glada fina påskiga färger. Var därför inte blyg i ditt skapande utan kleta på ordentligt i våriga, påskiga, färgglada kulörer till denna mixed media utmaning. Temat på ditt alster ska vara vårtecken! Utförande och form väljer du fritt!

Vår i luften! Det underbara vårvädret vi har i Göteborg just nu inspirerade mig att göra detta kort. Jag använde mig av flera olika kulörer av dylusions sprayer, masker och glass bead gel som jag färgat in och la på genom mask. Fjärilarna stansade jag ut ur ett papper där jag provat sprayerna. Jag stämplade och embossade texten. Tyvärr vet jag inte om lystret syns så bra på detta foto men det blänker verkligen med beadgelen.


5. Äggig layout - LO
Skapa en äggformad LO. Tema och färg är fritt men precis som i kortutmaningen gäller det att din LO har formen som ett ägg. Layouten ska vara i standardstorlek (12") och inte se ut som ett stekt ägg, utan ett ägg i skal.
Var bara tvungen att scrappa detta "kodak moment"-kort som togs på påskdagen i år. Lo:n handlar om min 1½-åriga dotters inställning till påskmaten :-)


6. O-påskigt - Kort
Skapa ett icke traditionellt påskkort. Inte typiska påskfärger, inga typiska påskformer eller figurer men med önskan om en glad påsk.
Mitt opåskiga påskkort gick i kärlekens tecken. Använde mig av en helt underbar gammal Hängla-stämpel som jag färglade med copicpennor. Hortensiorna är utpunchade med en Martha Stewart stans ur spillbitar. Mycket stickles på detta kort, så det glittrar en hel del. :-)

7. Altra med fjädrar - ALTER
Skapa ett valfritt alterprojekt bestående av galet många fjädrar. Bygg från grunden eller altra något befintligt. Gör det påskigt och fluffigt med hjälp av fjädrar.

Grunden till denna brosch, masken, har jag gjort i UTEE som jag hällt i en hemmagjord silikonform. Jag har sedan dekorerat masken med diverse stickles och limmat fast små vackra fjädrar. Själva masken är bara 4 cm hög.


8. Godistavla - Mixed Media
Påsken handlar inte bara om Jesus... Den handlar om godis också. Därför ska ni nu skapa en väggdekoration, kanske i form av en tavla där du på något sätt får in en godisförvaring. Klyv en skål på hälften och fäst den eller häng en påse från din mixed media tavla. Bara fantasin sätter gränser.

Med mitt sista bidrag till årets påskcrop kände jag för att bli lite "wild and crazy" och det blev också resultatet. Men så kul jag hade! Jag tilät mig själv att leka loss totalt med klet, färg, tyg och glitter.

Här ser ni hur ruvar glamhönan på sina ägg. :-) Jag tog ena halvan av ett gammalt påskägg och kletade in det med texture paste. Sen sprayade jag rosa color shine genom en mask och stämplade också ett hönsnätsmönster ovanpå med vit akrylfärg. Själva äggredet tillverkade jag av röd ståltråd som jag tvinnade ihop och fäste runt kanterna med smältlim. För att glamma till det lite extra la jag turkos och rosa tyll i botten och fäste även tyll runt kanterna. Fyllde sedan med glammiga ägg och hängde upp på väggen!

Det sista jag ska visa är vad min 4-åriga dotter skapade till barnutmaningen.
Skapa en LO eller ett kort där du använder fjädrar, påskägg, godis, kycklingar eller andra dekorationer som hör påsken till. 
Hon gjorde en egen LO till sitt fotoalbum. Hon har själv stämplat, skrivit och limmat fast fjädrar och staniolpappret från ett chokladägg. 


Hoppas ni hade en lika skön och kreativ påskvecka som jag hade! 
Kul att ni tittade förbi!
/ Beatrice.

1 kommentar:

  1. Att du hann med! Alla är jättefina och så välarbetade.

    SvaraRadera